It's a Wonderful Life

O frumusete de film de-a lui Frank Capra cu James Stewart si Donna Reed. Mi-a placut surpriza pe care Mary i-a pregatit-o lui George in noaptea nuntii. M-a speriat reactia violenta pe care George a avut-o dupa "esec" (nu e vorba tot de noaptea nuntii :p).

Mi-a placut ideea salvatoare a ingerului de a il lasa pe George Bailey sa vada cum ar fi fost viata celorlalti fara el si pentru a il face sa inteleaga ca fiecare din noi atingem vietile celorlalti. A fost o nebunie ce a urmat dupa ce Bailey si-a recapatat viata inapoi. Indeed, no man is poor who has friends.

Some Like it Hot

Tradus la noi sub numele de "Unora la place Jazzul", o comedie draguta cu Tony Curtis, Jack Lemmon si o tipa care mi se pare cunoscuta de undeva :p, Sugar, care cred ca era in her mid 30s si consumase un pic prea multe dulciuri pentru ca era tare durdulie.

Foarte tare gluma cu one legged jokey. Not. Dar pertotal flimul mi-a placut.
I wanna be loved by you, just you, nobody else but you.
I wanna be loved by you alo-o-one.
Boop boop e doo.

Casablanca

Like.. helloooo! Smart, funny, good story. Now I see why everyone loves it. Am descoperit si ce mai avea Ingrid Bergman pe langa talentul actoricesc: picioare super luuungi. Am tinut tot timpul cu Humphrey Bogart desi Paul Henreid era si el teribil de dragut. (I'm not auditioning for a movie critic, so bare with me people)

Si-am descoperit si de unde veneau celebrele citate
"Here's looking at you, kid."
"Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine."
"Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship."

Louis a fost personajul meu preferat pt replicile date. Oh and, really funnea, expresia fetei lui Rick cand intra in cafenea si aude cantecul lor "As Time Goes By"



In ce priveste vremurile noastre, am vazut Evan Almighty si ma opun parerii comune ca e o porcarie. Nu e, mai ales daca te-a fascinat povestea Arcii lui Noe. E o viziune interesanta, slightly funny.

Ocean's Thirteen a fost dragut, de remarcat ordinea in care se despart la aeroport. 1408 nu e chiar asa scary dar e un film bun, mi-a placut cum a fost gandit scenariul, sunt reactii foarte umane in el.